Stofzuigerfilters en stofallergie 

Verschillende filters in de stofzuiger zorgen ervoor dat de vuile deeltjes uit de opgezogen lucht worden vastgehouden. Zo blijft de motor beschermd van stof en blaast de stofzuiger weer schone lucht uit.

Een stofzuiger zuigt vuile lucht op, houdt het vuil tegen, en blaast schone lucht weer uit.

Bij stofzuigers met stofzak, is de zak het eerste filter van de luchtstroom. Vervolgens komt de lucht door het motorfilter en uitblaasfilter, voordat het de stofzuiger weer verlaat. 

Waarvoor dient een motorfilter?
Het motorfilter houdt (kleine) stofdeeltjes tegen die door de stofzak of voorbij het stofreservoir zijn gekomen. Daarmee beschert het filter de motor. Belangrijk, want stof in de motor kan de prestaties doen verminderen of schade veroorzaken.

Waarvoor dient het uitblaasfilter?
Het uitblaasfilter is het laatste filter dat de luchtstroom passeert, voordat de lucht weer wordt uitgeblazen. Het filter moet de (kleinste) stofdeeltjes die door en langs de motor zijn geslipt tegenhouden. Zowel stofzuigers met als zonder zak hebben een uitblaasfilter.

Wat is een HEPA-filter?
Veel stofzuigermodellen hebben een HEPA-filter als uitblaasfilter en soms ook als motorfilter. HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air. HEPA-filters zijn te herkennen aan een frame met een raster erin. De lucht gaat door het zeer fijne raster, waardoor dit soort filters meer en kleinere stofdeeltjes kunnen vasthouden. 
HEPA-filters hebben codes, zoals 12, 13 of 14. Hoe hoger het getal, hoe fijner het filter is en hoe kleiner de deeltjes zijn die het opvangt en hoe beter het de lucht filtert.Voor al uw vragen kunt u bij onze
experts terecht op werkdagen
tussen 8.30 uur tot 17.00 uur.

Bel 0513-648364
E-mail: info@zveh.nl

WHATSAPP 06 53 66 20 67

 
      

     

© 2009 - 2023 wtwfilterskopen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel